Dans & ballet
zaterdag 25 mei 2024 - zondag 26 mei 2024

(Un)seen

(Un)seen - Mizou Danst en kunstenaar Janine van Veen

Praktische informatie

Voormalige gevangenis Wolvenplein
Wolvenplein 27
3512 CK Utrecht Bekijk locatie
Datum za 25 mei - zo 26 mei
Tijd za 25 mei: 12:00, 14:30, 17:00, 20:00
zo 26 mei: 12:00, 14:30, 17:00

Voeg toe aan je kalender:

Geef je ogen de kost op 25 en 26 mei in de Expeditieruimte in voormalig gevangenis Wolvenplein, waar Dansgezelschap Mizou Danst en beeldend kunstenaar Janine van Veen (Un)seen presenteren. Een intieme multimediale locatievoorstelling waar modern danstheater en videokunst zien en niet zien zichtbaar maken.

De videoprojecties bepalen de sfeer en de dansers vertellen het verhaal. Dertien dansers nemen je mee het donker in. In een samenspel met de videokunst ontvouwt zich het onderzoek naar de verschillende kanten van het zien.  Van oogstrelend, oogverblindend tot een doorn in het oog: wil je alles wel zien? Wat is écht waarnemen en doe je dit nog wel eens? En wat als je zicht je wordt ontnomen? 
Het stuk is speciaal gemaakt op Expeditie ruimte in de oude gevangenis Wolvenplein, een rauwe plek met intieme sfeer door het beperkt aantal plekken voor publiek.

Janine van Veen, kunstenares, ontwikkelde voor deze voorstelling de videokunst in nauwe samenwerking met Lies Bakker, choreografe van Mizou Danst, om zo gezamenlijk met de dansers tot een unieke locatievoorstelling te komen.

Un(seen) is mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van: VSB fonds, Stichting Elise Mathilde fonds, het Cultuurfonds, K.F. Hein Fonds.

Over Mizou Danst, onder leiding van choreograaf Lies Bakker:
Mizou Danst is een dansgezelschap van Utrechtse bodem. Elke danser brengt een eigen stijl en inbreng, dat zorgt voor het unieke karakter van de groep. Onder leiding van choreografe Lies Bakker staat Mizou Danst met haar dertien gepassioneerde dansers ten tonele met modern danstheater waarin expressie en diversiteit centraal staat. In de afgelopen tien jaar heeft Lies ervaring opgedaan om vanuit verbinding en in samenwerking met een groep dansers een dansvoorstelling te maken die een verhaal vertelt. Om zeggingskracht in een choreografie te leggen door duidelijke keuzes te maken in bijvoorbeeld het dansmateriaal, de muziek, de locatie en de bewegingskwaliteiten en intenties.

Over Janine van Veen, beeldend kunstenaar:
De video’s van Janine zijn als bewegende schilderijen. Ze probeert een bepaald gevoel of gedachtegang te vangen en te isoleren om dat moment vast te houden, bijvoorbeeld door een beweging eindeloos te herhalen of de wereld te vertragen. Met ogenschijnlijk eenvoudige beelden kan ze veel zeggen, doordat ze met tijd en aandacht ruimte geeft aan de toeschouwer voor (zelf)reflectie.

Titel: (Un)seen
Datum: 25 en 26 mei 2024, verschillende speeltijden
Locatie: Expeditieruimte, oude gevangenis Wolvenplein, Utrecht
Ticketverkoop: https://mizoudanst.nl/

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief