Festivals Klassieke muziek
vrijdag 23 augustus 2024 - zondag 1 september 2024

Festival Oude Muziek

Festival Oude Muziek 2022 in Utrecht
L'Embarquement pour Cythere, door Antoine Watteau

Praktische informatie

Diverse locaties Utrecht

Utrecht Bekijk locatie
Datum vr 23 aug t/m zo 1 sep

Voeg toe aan je kalender:

Van 23 augustus tot en met 1 september 2024 staat het festival volledig in het teken van muziek uit Sevilla, met gasten als L’Arpeggiata, Jordi Savall en Paul McCreesh. De ensembles Música Temprana en Cantoría zijn artist in residence.

¡Mi querida Sevilla!
Ontmoetingsplek van oost en west, schatrijke havenstad, bakermat van de flamenco, cultureel en culinair epicentrum: Sevilla is het allemaal. Het is een plek van ontmoeting, waar in de middeleeuwen christenen, joden en moslims in relatieve vreedzame co-existentie samenleefden. Maar het is ook de plek vanaf waar de Katholieke Koningen in 1492 bevalen de joodse bevolking te verdrijven én de havenstad vanaf waar Columbus in datzelfde jaar vertrok naar de Nieuwe Wereld, met groot koloniaal leed tot gevolg. 
De festivalmakers laten zich inspireren door deze stad van culturele en historische rijkdom. In de renaissance was Sevilla een muzikale metropool met grootheden als Morales, Guerrero en Peñalosa. Maar we besteden ook aandacht aan de schitterende barokmuziek van Correa de Arauxo en Durón, én aan de mengbarok die tegelijkertijd aan de andere kant van de oceaan in Latijns-Amerika ontstond. 

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief