Lezingen
zondag 2 juni 2024

Utrecht 902 jaar

Utrecht 902 jaar

Praktische informatie

Salon van Weleer
Oudegracht 290
3511 NX Utrecht Bekijk locatie
Regulier
gratis
Datum zo 2 jun
Tijd 20:00

Voeg toe aan je kalender:

Utrecht bestaat 902 jaar. Reden voor een feestje.

Op zondagavond 2 juni om 20.00 uur ben je van harte welkom bij de voorleesvoorstelling ’Utrechtse Verhalen’ om even stil te staan bij de roerige geschiedenis van de stad Utrecht.

Over de kleurrijke geschiedenis van Utrecht is al veel gezegd en geschreven en toch wil verteller/acteur Frans de Wit enkele nieuwe beschouwende verhalen voordragen, waarbij op net een andere wijze naar de ontwikkeling van de stad wordt gekeken. Wees gerust, het zal geenszins een stedenbouwkundige voordracht worden, dan wel een politiek geïnspireerd verhaal of een archeologische beschrijvende tijdlijn. Nee, de verhalen die Frans de Wit gaat vertellen proberen de actualiteit van gebeurtenissen uit het verleden voor vandaag de dag uiteen te zetten. De geschiedenis leeft en de sporen zijn in eenieder van ons terug te vinden. 

Natuurlijk wordt er ook stilgestaan bij de verjaardag op de stad, die op 2 juni exact 902 jaar geleden stadsrechten ontving. Daar hoort een traktatie bij! En Frans de Wit is niet vies van een lekkere versnapering.

De toegang is gratis, net als de koffie en de thee. Reserveren kan voor de voorstelling door te bellen naar: 06-45355966 / 030-2102636. Of stuur een e-mail naar: info@salonvanweleer.nl 

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief