Festivals Rondleidingen & wandelingen
+ 1 meer
zaterdag 15 juni 2024

Dag van de Architectuur 2024

Dag van de Architectuur
The Cube in Overvecht tijdens DvdA 2023

Praktische informatie

Diverse locaties Utrecht

Utrecht Bekijk locatie
Datum za 15 jun
Tijd 10:00 - 16:00

Voeg toe aan je kalender:

Op de derde zaterdag in juni vieren we het jaarlijkse feest van de architectuur in Utrecht! Op verschillende plekken in de stad kun je deelnemen aan spannende activiteiten die de nieuwste architectuur en het ontwerp van onze leefomgeving in het zonnetje zetten. Zo kun je een uniek bezoek brengen aan pas opgeleverde gebouwen of bouwprojecten die nog in volle gang zijn. Hier vertellen architecten en bouwers meer over de architectuur en het bouwproces. Je kunt ook mee met één van de speciale tours langs bruisende ontwikkellocaties in Utrecht, zoals Wisselspoor, Cartesius, Jaarbeursplein of Leidsche Rijn Centrum. In het stadhuis organiseert AORTA de hele maand juni de expositie: Ruimte maken!

Ruimte maken
Dit is ook het thema van de Dag van de Architectuur. We kijken niet alleen naar de gebouwde omgeving maar ook naar de schaarse ruimte waar dit allemaal een plek moet krijgen. Hoe kunnen we op een slimme manier ruimte maken voor nieuwe woningen, bedrijven, parken, wegen en fietspaden? In combinatie met een energietransitie, klimaatadaptatie en circulair bouwen? Voor mens én dier? Het is een grote puzzel die we met zijn allen moeten leggen.

Op de Dag van de Architectuur ontdek je hoe ontwerpers en bouwers hier een antwoord op vinden en krijg je zelf de kans om het ontwerp- en bouwproces van dichtbij mee te maken en je vragen te stellen aan direct betrokkenen.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief