Klassieke muziek
dinsdag 7 mei 2024

Ricciotti’s Fantastische Vrouwentour

Praktische informatie

De Utrechtse Muziekschool
Domplein 4
3512 JC Utrecht Bekijk locatie
Regulier
gratis
Datum di 7 mei
Tijd 20:15 - 22:00

Voeg toe aan je kalender:

Dit voorjaar speelt het Ricciotti ensemble tijdens de Fantastische Vrouwentour muziek van vrouwelijke componisten. Samen met zangeres Ntjam Rosie als solist geeft het orkest composities van uitsluitend vrouwen uit alle mogelijke genres en door alle eeuwen heen de aandacht die ze altijd al verdienden. Op 7 mei vindt een optreden in Utrecht bij DUMS plaats, dat gratis toegankelijk is en waarbij iedereen welkom is.

Er staat klassieke muziek op het programma van onder andere Augusta Holmès. Om haar muziek gepubliceerd te krijgen gebruikte Holmès in het begin van haar carrière, zoals helaas gold voor veel andere vrouwelijke componisten uit die tijd, een mannelijk pseudoniem. Verder spelen we muziek van tromboniste Melba Liston, de eerste vrouw die meespeelde in bekende bigbands uit de jaren 50. Van haar speelt het Ricciotti Tone Poem, een stuk dat ze voor de bigband van Quincy Jones schreef. Namen uit de hedendaagse muziekwereld kunnen uiteraard niet ontbreken: zo schreef Componiste des Vaderlands Anne-Maartje Lemereis speciaal voor het Ricciotti Be Witched. Ze liet zich inspireren door Hildegard van Bingen, een van de eerste vrouwelijke componisten ooit.

Solist Ntjam Rosie

Deze tour wordt het Ricciotti vergezeld door zangeres en componiste Ntjam Rosie als solist. Sinds het uitbrengen van haar album ELLE in 2010 bouwde ze een trouwe schare fans op in binnen- en buitenland. Sindsdien zat ze niet stil en volgden verschillende albums en EP’s. Naast haar eigen werk, waarin een cross-over van jazz, soul, gospel, Braziliaanse en Afrikaanse invloeden te horen is, verklankt Rosie ook onder meer de stem van Alicia Keys, Aretha Franklin en Brigitte Kaandorp tijdens Ricciotti’s Fantastische Vrouwentour

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief