Klassieke muziek
vrijdag 14 juni 2024

Berlioz’ Faust

Berlioz' Faust
foto: Juri Hiensch

Praktische informatie

TivoliVredenburg
Vredenburgkade 11
3511 WC Utrecht Bekijk locatie
Regulier
€ 30,50 - € 42,00
Scholieren
€ 24,40 - € 33,60
CJP
€ 24,40 - € 33,60
Datum vr 14 jun
Tijd 19:30

Voeg toe aan je kalender:

AVROTROS Vrijdagconcert sluit het seizoen extra feestelijk af in het kader van tien jaar TivoliVredenburg. Reden voor een groots slotconcert met een minstens even groots werk: La Damnation de Faust van Berlioz.

Faust verpatste zijn ziel aan de duivel voor kennis en macht. Goethe’s mythische vertelling leeft voort in ons collectieve bewustzijn. In het monumentale La damnation de Faust van Berlioz vechten goed en kwaad een eeuwige strijd. Berlioz dacht groots en componeerde voor vier zangsolisten, omvangrijk koor en symfonieorkest. Een gedroomde seizoenafsluiter voor de AVROTROS Vrijdagconcert-serie

Goethes Faust volgens Berlioz

Vijf zangsolisten, een groot zevenstemmig koor, een kinderkoor en een omvangrijk orkest vraagt Berlioz voor zijn iconische verbeelding van het verhaal van Faust, zoals Goethe dat weergaf in zijn Faust, eine Tragödie. Aanvankelijk maakte Berlioz er een relatief kort werk van in acht scènes, later werkte hij het uit tot een avondvullend werk van meer dan twee uur. Het is niet eenvoudig om deze bijzondere compositie te benoemen. Is het een opera die je scènisch kan uitvoeren, is het een oratorium bedoeld voor het concertpodium of zou je het een koorsymfonie kunnen noemen?

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief