Festivals Lezingen
vrijdag 31 mei 2024

Festival Europa

Festival Europa
foto: Anna van Kooij

Praktische informatie

Bibliotheek Neude
Neude 11
3512 AE Utrecht Bekijk locatie
Datum vr 31 mei
Tijd 16:00 - 23:00

Voeg toe aan je kalender:

Kom – vlak voor de Europese verkiezingen – luisteren naar politiek, wetenschap, literatuur, muziek, theater en een lijsttrekkersdebat over de Europese Unie. Op 31 mei barst Festival Europa los, vanaf vier uur ’s middags tot  ‘s avonds laat in de monumentale Bibliotheek Neude in Utrecht. Kom en denk mee over de belangrijkste verkiezingsthema’s: Wat betekent Europa voor jou?

Festival Europa is dé plek om kritisch, creatief en bevlogen na te denken en te discussiëren over de belangrijkste thema’s van de Europese verkiezingen. We gaan Europa bevragen, vieren en kritisch bekijken vanuit cultuur, wetenschap en journalistiek. Waar ga je op stemmen in juni 2024? Laat je informeren, inspireren en geef je mening op Festival Europa 2024. We gaan in debat over het klimaat en wat Brussel daaraan kan doen. We praten over migratie en over veiligheid en democratie. Welke rol spelen deze thema’s in Nederland en in andere Europese landen, wat is de invloed van Europees beleid en hoe kan de kiezer invloed uitoefenen?

Eerste namen
De eerste grote namen in het programma zijn Sander Schimmelpenninck, onder andere columnist voor de Volkskrant en schrijver van ‘Sander en de kloof,’ Lise Witteman, schrijver van ‘Sluiproute Brussel’ en journalist voor Follow the Money. Dwight van van de Vijver host de main stage. De Kiesmannen presenteren een wervelende politieke show met veel humor, organiseren een workshop over campagne voeren en modereren het grote lijsttrekkersdebat. Singer-songwriter Blaudzun treedt op en vertelt over reizen als artiest door Europa. Meer namen volgen binnenkort, hou onze website en de socials in de gaten voor updates.

Lees ook het interview met schrijver, acteur en theatermaker Dilan Yurdakul uit het mei nummer >

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief