Diversen
zondag 26 november 2023

Winterwinkelen

Winterwinkelen 2023

Praktische informatie

Diverse locaties Utrecht

Utrecht Bekijk locatie
Regulier
Gratis toegang

Op zondag 26 november is het weer tijd voor het jaarlijkse Winterwinkelen! De creatieve broedplaatsen Vechtclub XL, Kanaal30 en de Createur openen de deuren voor bezoekers. Op de route tussen de creatieve broedplaatsen in Merwede kan je terecht bij Karma Kebab en Beton-T.  Winterwinkelen is ideaal voor iedereen met een liefde voor design en ambacht en voor mensen die op zoek zijn naar unieke cadeaus voor de feestdagen, gemaakt door echte Utregse makers.

Ontdek de makers
Tijdens Winterwinkelen stellen de creatieve broedplaatsen hun deuren open voor publiek. Bezoekers kunnen doorlopen tot in de krochten van de gebouwen, waar je verborgen houtwerkplaatsen en keramiekateliers ontdekt. Ga in gesprek met de makers en laat je verrassen door zowel oude ambachten als nieuwe technieken. Op 2 locaties presenteren
ook andere makers uit de stad hun werk. Verwacht een veelzijdig aanbod van zo’n 100 lokale keramisten, sieradenmakers, houtbewerkers, illustratoren, houtbewerkers, lasersnijders, tassen-makers en food fanatiekelingen.

De locaties hebben een bruisende programmering voor jong en oud in petto. Geniet een dag lang van exposities, jeugdtheater, een kerst-fotobooth, muziek en korte films bij Kanaal30. Drink bij de Createur een drankje bij het kampvuur en luister naar DJ’s. Bij Vechtclub XL is een programma met creatieve workshops, spoken word en live muziek. Geniet van lekkernijen bij de horeca in de wijk, zoals een koffiebranderij, bierbrouwer, lunchcafé en restaurant.

Op de route
Volg de route tussen de broedplaatsen in het gebied Merwede en ontdek onderweg de locatie Karma Kebab, waar je een pop quiz bij het kampvuur kan doen. Op Beton-T vind je de Betonnerie, een tweedekans markt waar je vintage schatten en upcycled producten kan vinden van omwonenden.

Datum: zondag 26 november 2023
Tijden: 12.00 – 18.00
Locaties: Vechtclub XL, Kanaal30, De Createur en Karma Kebab

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief