Muziek
Nieuws
5 dec 2022

Finalisten Grote Prijs van Leidsche Rijn 2022 bekend

Na drie zinderende voorrondes op verschillende scholen is bekend wie er op in de finale staan van de Grote Prijs van Leidsche Rijn, de bandwedstrijd voor jongeren uit Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. Het enthousiaste publiek in de zalen én online op YouTube zag in totaal 18 bands in actie. Per voorronde kozen jury en publiek twee finalisten die op 16 december voor de felbegeerde hoofdprijs spelen.

foto: Lisanne Lentink

De finalisten zijn Kids and Tits, Carrot16, The Crows, The Spacemen, Chamonix en The Broccoli Bro’s.

Kids and Tits

Na hun deelname aan de GPLR 2021 was de koek nog lang niet op voor deze band. Met hun klassieker-to-be HEMA wisten ze het publiek massaal voor zich te winnen.

Carrot16

De jury van voorronde #2 viel als een blok voor Carrot16. Met een even indrukwekkende als aanstekelijke cover van Toxic (Britney Spears) én een eigen sound wist dit kwartet zich stevig te wortelen in de finale.

The Crows

Deze ervaren band klink als een geoliede machine. The Crows laten zich inspireren door Arctic Monkeys en Red Hot Chili Peppers en schrijven hun eigen nummers. De jury beloonde hen met een finaleplaats.

The Spacemen

Deze enthousiaste pop-/rockband is ontstaan op het Leidsche Rijn College en al een jaar samen: The Spacemen veroverde in voorronde 1 de publieksprijs en lanceerde zichzelf daarmee naar de finale.

Chamonix
Gewapend met een betoverend mooie stem, jazzy feel en viool sleepte Chamonix de juryprijs in de wacht. Deze band heeft een geheel eigen geluid en knap geschreven eigen nummers.

The Broccoli Bro’s

Deze band viel op door hun vrolijke zelfgeschreven ode aan broccoli én toffe meerstemmigheid. Het publiek viel als een blok voor de broccoli en stuurde de Bro’s naar de finale.

Ieder jaar organiseert KLUB19 een bandwedstrijd speciaal voor jonge makers (12-19 jaar) uit Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern.  Het initiatief is bedoeld om jonge muzikanten bijeen te brengen en de bandcultuur in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern een impuls te geven. Ook achter de schermen zijn jongeren actief in de KLUB19 Crew, bij licht, camera en de live stream. KLUB19 is een initiatief van Cultuur19 en wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Utrecht, Azotod, De Vrijstaat, dB’s, Studio Moskou, Kunstbende en Vocal Arts Academy.

De finale vindt op vrijdag 16 december om 20.00 uur plaats in Podium Azotod (Meerndijk 126, De Meern). Kaarten á 4 euro zijn alleen verkrijgbaar aan de deur (PIN en cash). Inloop is vanaf 19.30 uur. De finale wordt tevens live gestreamd via het YouTubekanaal van KLUB19 www.youtube.com/@klub19 en via de online popzaal https://ohyay.co/s/klub19. Meer informatie is te vinden op www.klub19.nl.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief