Muziek
Nieuws
28 jun 2024

Heropening van oefenstudio's en concerten bij dB's

dB’s kan beperkt open gaan en de eerste stappen zetten naar een volledige heropening. Vanaf maandag 1 juli kunnen bands weer gebruikmaken van de oefenstudio’s en kunnen muziekliefhebbers genieten van concerten aan de Vlampijpstraat 63. Vanwege brandveiligheidsvoorschriften kunnen deze activiteiten echter nog niet gelijktijdig plaatsvinden. Het draaien van de reguliere horeca is helaas nog niet mogelijk.

Oefenstudio’s beschikbaar vanaf maandag 1 juli

We hebben tien oefenstudio’s gereed voor gebruik. Wat kan men verwachten? Een goed geïsoleerde oefenruimte met kwaliteitsapparatuur. De bands die wekelijks oefenden, zijn al ingepland. Ons boekingssysteem wordt z.s.m. opengezet voor andere geïnteresseerden die willen oefenen in de ruimtes. De oefenruimtes zijn alleen beschikbaar wanneer er geen concerten gepland staan, wat zowel doordeweeks als in het weekend kan voorkomen. Om aan de verwachte vraag te voldoen, worden boekingen altijd in blokken van drie uur aangeboden. De vloer, verlichting, elektra en ventilatie zijn nog erg geïmproviseerd en worden later verbeterd. Aangezien er nog geen horeca gedraaid wordt, serveren we enkel koffie en thee. Parkeren op ons terrein is voorlopig nog niet mogelijk i.v.m. de bouwwerkzaamheden, maar na 11:00 kunnen muzikanten hun auto of bus kwijt op de Vlampijpstraat of in nabij gelegen straten.

Bereikbaarheid en Boekingen

Overdag is dB’s beperkt bereikbaar omdat dB’s nog volop bezig is met bouwwerkzaamheden. Daarom verzoeken we iedereen om online te boeken via de website. Dit zorgt ervoor dat dB’s alle reserveringen efficiënt kan verwerken en dat geïnteresseerden zeker zijn van een plek in de oefenstudio’s. dB’s is ’s avonds wél telefonisch bereikbaar voor boekingen en overige vragen.

Concerten en Horeca

De concertzaal bij dB’s is klaar voor gebruik, hoewel er nog wat afwerking nodig is. Voor de bar is het nog even improviseren. Op dit moment mogen we alleen drank verkopen in de zaal. Het is niet toegestaan om drank mee te nemen naar de toekomstige caféruimte of het terras, aangezien deze ruimtes nog niet onder de tijdelijke vergunning vallen. Roots Rock Kitchen kan pas openen zodra de caféruimte door de brandweer is goedgekeurd. We werken hier hard aan en verwachten dat dit proces nog enkele weken zal duren. Zodra alles is goedgekeurd, kunnen het café, het terras en Roots Rock Kitchen open.

Toekomstige Plannen

In de komende weken verwachten we nog zeven oefenstudio’s op de begane grond af te ronden en toe te voegen aan de beschikbare ruimtes van dB’s. Op termijn hopen we ook repetities mogelijk te maken tijdens concerten, zodra we aan alle brandveiligheidseisen voldoen.

Open Dag op 7 juli

We nodigen iedereen uit voor de Open Dag op 7 juli. Dit is een geweldige gelegenheid om te zien wat er allemaal gaande is bij dB’s en om de nieuwe faciliteiten te verkennen.

13 & 14 juli: dB’s Weekender Festival

Op zaterdag 13 en zondag 14 juli transformeert dB’s de bouwplaats tot een festivalterrein waar bands die dB’s een warm hart toedragen zullen optreden.

Hoewel het programma nog wordt samengesteld, zijn HANG YOUTH, HALLO VENRAY en SPINVIS bevestigd voor zaterdag. Op zondag 14 juli zullen de COSMIC PSYCHOS en RUDEBOY PLAYS UDS feat. DJ DNA het festival afsluiten. Reguliere dagtickets zijn te koop voor 35 euro en weekendtickets voor 50 euro. Bezoekers kunnen eventueel een extra donatie doen bij de aankoop van een ticket, waarvan de opbrengsten volledig worden geïnvesteerd in bouwmaterialen.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief