Muziek
Nieuws
21 sep 2023

Jonge muzikanten gezocht voor bandwedstrijd

De aanmeldingen zijn geopend voor de Grote Prijs van Leidsche Rijn, de bandwedstrijd voor jongeren uit Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern (12-19 jaar). Organisator KLUB19, het jongerenprogramma van Cultuur19, roept jonge muzikanten op zich vóór 22 oktober aan te melden. Voor de tientallen jonge deelnemers staan diverse prijzen op het spel.

foto: Lisanne Lentink

De elfde editie van de Grote Prijs van Leidsche Rijn komt eraan. Tien jaar geleden werd bandwedstrijd in het leven geroepen om jonge muzikanten die woonachtig of schoolgaand zijn in Leidsche Rijn/Vleuten-De Meern een podium te bieden. Vele finalisten vinden uiteindelijk hun weg naar de stedelijke festivals en podia zoals Clash of the Titans, Bevrijdingsfestival Utrecht, dB’s en De Helling. De jury bestaat uit diverse professionals uit de muziekwereld, die alle bands van feedback voorzien. Op het spel staat onder meer een professionele opname, maar ook coaching of masterclasses, want het gaat ten slotte om de podiumervaring en muzikale ontwikkeling.

Er zijn drie voorrondes, die zullen plaatsvinden op vrijdag 17 november (Leidsche Rijn College), donderdag 23 november (Amadeus Lyceum/CultuurCampus) en vrijdag 24 november (Academie Tien). Elke voorronde levert een juryprijswinnaar en een publiekprijswinnaar op. Deze stromen door naar de finale op vrijdag 15 december in Muziekpodium Azotod. Om mee te doen moet de gemiddelde leeftijd van de bandleden tussen de 12 en 19 jaar zijn. Het aanmeldformulier is samen met de overige voorwaarden te vinden op www.klub19.nl.

KLUB19 Crew

Ook achter de schermen zijn jongeren actief bij de organisatie van de Grote Prijs. De KLUB19 Crewleden regelen de bar, kassa, backstage, catering en zelfs de techniek. Nieuwe crewleden zijn van harte welkom. Aanmelden kan via boris@KLUB19.nl of via dm @KLUB19 op Instagram.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief