Kids
Nieuws
9 nov 2023

Kasteel de Haar opnieuw uitgeroepen tot Kidsproof museum

Kasteel de Haar heeft vanuit de Museumvereniging opnieuw het label ‘Kidsproof’ gekregen.

Daarmee behoort het kasteel vlakbij Utrecht tot de 77 meest kindvriendelijke musea van Nederland in 2024. Kinderen tot en met twaalf jaar bepalen na hun bezoek aan de hand van diverse criteria of een museum het Kidsproof label verdient.

Haarzuilens, 9 november 2023

Cindy van der Schoot, hoofd marketing en programmering: “Kinderen en hun (groot)ouders zijn van harte welkom bij Kasteel de Haar. We stellen daarom diverse speurtochten beschikbaar, voor in het kasteel en het park. Daarnaast organiseren we rondom de schoolvakanties en feestdagen vaak iets extra’s, zoals een zoektocht in het doolhof, vaak met een leuke beloning. Op die manier kunnen kinderen spelenderwijs kennismaken met het kasteel en de historie. We zijn uiteraard heel vereerd dat dit wederom beloond wordt met het Kidsproof label.”

Museumkids

Of een museum Kidsproof is, bepalen de Museumkids tot en met twaalf jaar. Dit zijn kinderen die zichzelf actief als museuminspecteur hebben aangemeld. Na een museumbezoek geven zij hun eerlijke mening. Wat vinden ze leuk en minder leuk, welke tip hebben ze voor de directeur? Op basis van een minimaal aantal benodigde inspecties én scores over de tevredenheid, stellen de kinderen samen de Kidsproof musea vast: de meest interessante musea voor kinderen volgens kinderen. Kidsproof musea zijn met de Museumkaart gratis toegankelijk.

Kasteel de Haar bezoeken

Kasteel de Haar ligt in Haarzuilens, op steenworp afstand van Utrecht, en is zeven dagen per week geopend. Ga voor de agenda, toegangsprijzen en het boeken van tickets naar: kasteeldehaar.nl

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief