Theater & toneel
Nieuws
24 mrt 2022

Lucia Claus neemt afscheid als directeur van Stadschouwburg Utrecht

Aan het eind van het seizoen neemt Claus afscheid als directeur.

Lucia Claus trad in 2007 aan bij Stadsschouwburg Utrecht. Samen met haar team zette zij zich in voor verbinding van de schouwburg met de stad en regio. Ook richtten ze zich met succes op publiek buiten de muren van de schouwburg en (co)produceerden voorstellingen op locaties zoals vliegveld Soesterberg, de Steenfabriek in de Bosscherwaarden, station Utrecht CS en het AZC-Einsteindreef. Onder haar leiding kwam in 2016 een omvangrijke verbouwing van de schouwburg gereed.

“Na 15 jaar met veel plezier leiding te hebben gegeven aan Stadsschouwburg Utrecht, geef ik met een nieuwe cultuurplanperiode in het vooruitzicht, in vol vertrouwen graag het stokje over aan mijn opvolger,” aldus Lucia Claus. “Trots kijk ik terug op wat we samen hebben bereikt: ons fantastisch team van medewerkers weet een gevarieerd, actueel en kwalitatief goed programma te verbinden met een groot en gretig publiek, van jong tot oud, bekend en nog onbekend met de magie van het theater. Ik heb het heel inspirerend gevonden om te mogen werken in een stad met korte lijnen naar de beleidsmakers van de gemeente Utrecht en waar zo intensief wordt samengewerkt in de culturele sector. Het is een grote eer een bijdrage te hebben mogen leveren hieraan.”

Volgens de Raad van Toezicht heeft Lucia Claus met visie en een groot hart voor theater de schouwburg nog nadrukkelijker op de kaart gezet. Ze laat een, zowel artistiek als zakelijk, solide theater achter waar het huidige team en haar opvolger op voort kunnen bouwen.

Binnenkort start de Raad van Toezicht de procedure rondom de opvolging.

 

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief