Klassieke muziek
Nieuws
20 feb 2023

Lucie Horsch nieuwe artist in residence bij TivoliVredenburg

Multitalent Lucie Horsch ontvangt de sleutel van TivoliVredenburg, want ze is artist in residence voor het concertseizoen 23-24. Bij de recidency hoort volledige vrijheid en dat levert gegarandeerd avontuurlijke samenwerkingen en formats vol verrassingselementen op. Horsch neemt in september het stokje over van het rebellenensemble Pynarello.

foto: Juri Hiensch

Tweede thuis

‘TivoliVredenburg voelt nu al als een tweede thuis voor me. Ik heb in bijna elke zaal al eens opgetreden. Het is een plek met een eigen persoonlijkheid waar alles mogelijk is. En nu mag ik een heel jaar spelen in dit huis. Geweldig!’, zegt Horsch. De internationaal bejubelde blokfluitist valt herhaaldelijk in de prijzen; zo kwam de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs haar kant op, in 2020. Horsch trad sinds de opening in 2014 ieder jaar op in TivoliVredenburg. Reden genoeg dus voor programmeurs klassiek Cécile Gouder de Beauregard en Peter Tra om haar te vragen als de nieuwe artist in residence.

‘Ik vind het belangrijk om tijdens concerten ervoor te zorgen dat het publiek zich betrokken voelt bij wat er op het podium gebeurt.’ – Lucie Horsch

Verrassende samenwerkingen

‘Ik heb er ontzettend veel zin in.’ Lucie Horsch krijgt niet alleen de kans zich te presenteren als veelzijdig musicus, ze gaat het avontuur aan met heel uiteenlopende samenwerkingspartners. Het Orkest van de Achttiende Eeuw, het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor en LUDWIG, bariton Thomas Oliemans, ensemble Fuse, organist en barokspecialist Ton Koopman.

Naast avontuurlijke samenwerkingen grijpt Horsch de residency ook aan om haar verschillende muzikale kanten te delen. Zo zal ze niet alleen blokfluit spelen, maar ook zingen en pianospelen. ‘Dat is het mooie van zo’n residency: ik wilde het zo leuk mogelijk maken voor mijzelf en voor de luisteraar door de verschillende aspecten van mijn muzikale persoonlijkheid tot uiting te brengen.’

Programma vol verrassingen

‘Elk programma is een nieuwe verrassing, je kunt steeds nieuwe dingen verwachten.’, vertelt Peter Tra over het programma dat Lucie speciaal voor haar residency samenstelde. Tijdens haar residency zal Lucie Horsch vijf concerten geven en geeft ze invulling aan educatieve projecten zoals workshops en lezingen.

Nieuwe concertseizoen

Op zondag 18 maart maakt TivoliVredenburg haar nieuwe klassieke seizoen voor 2023-2024 bekend tijdens een Seizoenspresentatie. De reguliere kaartverkoop start op zaterdag 1 april.

Lucie Horsch & Fuse

Woensdag 11 oktober 2023

20.30 uur • Cloud Nine

Lucie Horsch & Thomas Oliemans

Zondag 21 januari 2024

11.00 uur • Hertz

Lucie Horsch & Ton Koopman

Donderdag 29 februari 2024

20.00 uur • Hertz

Lucie Horsch, LUDWIG & het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor

Vrijdag 5 april 2024

20.15 uur • Grote Zaal

Lucie Horsch & Orkest van de Achttiende Eeuw

Donderdag 23 mei 2024

20.15 uur • Grote Zaal

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief