Dans & ballet
Nieuws
1 sep 2022

Nederlandse premières van internationale theater- en dansvoorstellingen op SPRING in Autumn 2022

Stadsschouwburg Utrecht en SPRING presenteren van donderdag 27 tot en met zaterdag 29 oktober de zevende editie van het internationale dans- en theaterfestival SPRING in Autumn. Het festival toont Nederlandse premières van internationale makers en gezelschappen uit o.a. Argentinië, Portugal en Marokko. Ook performances en installaties van Nederlandse makers staan op het programma van het festival, dat grotendeels plaatsvindt in Stadsschouwburg Utrecht. Het volledige programma is bekend en de kaartverkoop start vandaag.

foto header: Dance Me! van She She Pop © Ben Krieg

Nederlandse premières van internationale voorstellingen

Het publiek kan zich tijdens SPRING in Autumn laten verrassen door voorstellingen die nog niet eerder in Nederland te zien waren, zoals het aanstekelijke SIMPLE waarin de Argentijnse choreografe Ayelen Parolin teruggaat naar het pure en ongegeneerde plezier van dansen of de dansbattle tussen twee generaties in Dance Me! van het Duitse collectief She She Pop. De Portugese theatermaker Raquel André maakt met bezoekers en medewerkers van de Stadsschouwburg Utrecht een Utrechtse versie van haar voorstelling Collection of Spectators. Op het podium gaat André in diepgaand gesprek met de groep deelnemers waar ze een week lang intensieve workshops mee heeft gehad. Na noodgedwongen uitstellen is tijdens SPRING in Autumn 2022 nu eindelijk L’Haal van Khalid Benghrib te zien, een ritmische, hypnotiserende eigentijdse draai aan de Marokkaanse heilige muziek en soefidans.

Nederlandse makers op het programma

SPRING in Autumn geeft ook ruimte voor Nederlandse makers. In Quand 3 van le Fou/HKU Theater zien we hoe performers een choreografie volgen, geïnspireerd op werk van Beckett. Één performer deelt de fysieke ruimte met het publiek, de anderen bevinden zich elders. Hun verplaatsingen worden met behulp van technologie, real time, in de ruimte weergegeven. Memory Lapse van Wouter van Veldhoven en Guiot Duermeijer is een theatrale geluidsinstallatie met ouderwetse bandrecorders met persoonlijke herinneringen uit verschillende levensfasen. De meditatieve performance A Dream Belongs To No One van Asa Horvitz in coproductie met SPRING is bij zonsondergang te bezoeken in de Metaal Kathedraal. Onder leiding van Caspar Nieuwenhuis, directeur HKU Theater, wordt er een SPRING Topic Talk georganiseerd over de invloed van technologie op de podiumkunsten en de samenleving.

Ga voor meer informatie en tickets naar: www.ssbu.nl of www.springutrecht.nl

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief