Film
Nieuws
5 sep 2022

Nieuwe locatie voor Hoogt on Tour

Vanaf 16 september zie je Hoogt on Tour-programma’s ook bij Villa Concordia

Vanaf dit najaar strijkt Hoogt on Tour neer bij Villa Concordia, het pand van Theatergroep Aluin aan de Concordiastraat. In september, oktober en november treedt Hoogt on Tour op die plek nog meer dan anders buiten de gebaande paden en kun je kijken naar The Bigger Picture!

Filmreeks The Bigger Picture

Film doet ons inleven, meeleven, kritisch nadenken en breken uit vastgeroeste ideeën. Met klassiekers en cultfilms toont The Bigger Picture hoe we zonder oogkleppen kunnen kijken naar de wereld om ons heen.

Of het nu gaat om de heks als feministische icoon, de underground queer oorsprong van Madonna’s beroemde vogue of de wereld van sekswerk. De films in dit programma zetten aannames op losse schroeven. Ideeën die we, zonder het te weten, hebben overgenomen van de mensen om ons heen en de plek waar we opgroeien.

Met toonaangevende sprekers en ervaringsexperts duikt Hoogt on Tour achter de schermen van ons cultuurlandschap om je te confronteren met je eigen vooroordelen, helpen we je je kritische vermogen te scherpen en laten we je tegelijkertijd genieten van de nieuwe perspectieven die je onderweg oppikt. Wie wist dat je zoveel kon leren van film over dans, seks en moordlust?

Het programma

Vrijdag 16 september 20:00  –  The Love Witch 
Filmmaker Anna Biller draait in deze erotische cultfilm de rollen om: de vrouw is de dodelijke verleider, de man raakt gevangen in haar net. De film is zowel commentaar op traditionele rolpatronen als een ode aan de softe erotiek uit de jaren zestig, gedraaid in warm Technicolor. Met voorbeschouwing door Mylaine Roelofs.

Vrijdag 21 oktober 20:00 – Kiki

Met Madonna’s hit Vogue en Rupaul’s Dragrace maakt is vogueing en ballroom algemeen bekend. De oorsprong van de vogue als protest tegen het heteronormatieve keurslijf raakt hierin vaak vergeten. Deze docu gaat terug naar de oorsprong van de ballroom als toevluchtsoord voor queer jongeren van kleur. Met een performance van de Utrecht Ballroom Scene.

Vrijdag 18 november 20:00   – Tangerine

Zonder te moraliseren toont het zinderende Tangerine de levendige realiteit van Sin-Dee en Alexandra, twee transgender sekswerkers. Luid scheldend en lachend zijn ze een levendige aanwezigheid op de straten van Los Angeles. De onstuitbare doorbraakfilm van Sean Baker (The Florida Project).

Meer informatie over het programma staat op www.hoogt.nl/biggerpicture

Villa Concordia

Villa Concordia is de naam van het huis van Theatergroep Aluin en toont behalve voorstellingen van Aluin ook die van gasten. Zo streek deze zomer Queer Film Festival Utrecht er neer. De villa heeft een fijne theaterzaal, een prima plek voor filmprogramma’s van Hoogt on Tour.

Locatie: Concordiastraat 67A, 3551 EM Utrecht

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief