Festivals
Nieuws
18 mrt 2024

Norbert Kögging nieuwe directeur van het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht

Vandaag start Norbert Kögging als nieuwe directeur van het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht (IKFU). Samen met oprichter en artistiek leider Janine Jansen zal hij invulling geven aan de komende edities van het festival dat traditiegetrouw plaatsvindt van 27 tot en met 30 december. Hij volgt daarmee Janneke Slokkers op, die deze functie ruim drie jaar bekleedde, en inmiddels is gestart als directeur-bestuurder van de Nederlandse Bachvereniging.

Norbert is tevens zakelijk directeur van Keys to Music Foundation die de Piano Biënnale van oprichter en artistiek leider Daria van den Bercken organiseert. Ook is hij initiator van Classical meets Jazz waarmee hij zomerse zangweken in Spanje en België organiseert voor amateurzangers. Norbert behaalde zijn master jazz zang aan het Conservatorium in Amsterdam en was mede oprichter van Stichting Jazzfest Amsterdam. Ook was hij directeur van Stichting Jazz Maastricht.

Doreen Boonekamp, voorzitter van het bestuur: “We kijken uit naar een nieuwe fase van het IKFU met Norbert aan het roer. We hebben er veel vertrouwen in dat hij dit unieke festival samen met Janine en het festivalteam naar een nieuwe horizon zal leiden. We willen Janneke hartelijk danken voor haar grote bijdrage aan het verder vernieuwen van het festival. Zij heeft het IKFU vakkundig door de zware periode van de covid-pandemie weten te loodsen en zette in 2023 een spetterende jubileumeditie neer. We wensen haar veel succes bij de Nederlandse Bachvereniging.”

Norbert Kögging: “Ik kijk er enorm naar uit om samen met Janine, het festivalteam en onze partners verder te bouwen aan dit prachtige festival in hartje Utrecht. Het persoonlijke en intieme van kamermuziek, verbonden aan de sfeervolle dagen tussen kerst en oud en nieuw met Janine als muzikaal boegbeeld, maken het festival uniek en bijzonder. Ik wil het bestuur bedanken voor het vertrouwen en verheug me erop het team, de partners en het publiek te leren kennen en samen met hen de komende jaren aan de slag te gaan.”

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief