Theater & toneel
Nieuws
14 sep 2022

Open call geopend voor het Café Theater Festival 2023

In maart 2023 neemt het Café Theater Festival opnieuw Utrecht, Arnhem en Rotterdam over. Daarom zijn wij op zoek naar nieuwe makers die hun voorstellingen dicht op de huid van een groot en divers publiek willen maken. Het festival richt zich op professionele podiumkunstenaars die aan het begin van hun carrière staan. Alle genres, stijlen en talen zijn welkom. Het CTF streeft ernaar de diversiteit in het programma verder te vergroten en nodigt makers van alle verschillende achtergronden om zich aan te melden.

foto header © Wytze de Vries

Makers en artiesten kunnen zich aanmelden via de website van het CTF. Het concept moet zijn toegespitst op de context van een horecagelegenheid en kan schriftelijk of via een videopitch worden ingediend. Een diploma aan een theateropleiding is geen vereiste: ook selfmade makers, of makers in het laatste jaar van hun opleiding zijn meer dan welkom.

Begeleidingstraject

Het CTF is hét springplankfestival voor makers die zich willen ontwikkelen op het gebied van locatietheater en wordt elk jaar weer bezocht door vele scouts en programmeurs van andere festivals en podia. Na een selectie van vierentwintig gezelschappen of makers werken deelnemers het gepitchte concept uit voor een van de deelnemende horecazaken, van cafés tot koffie- en eethuizen.

Door deelname aan het festival ontwikkelen de artiesten hun eigen signatuur, breiden ze hun netwerk uit en presenteren ze zichzelf aan een nieuw en groot (20.000+) publiek. In hun maaktraject worden de gezelschappen artistiek maar ook zakelijk begeleid door het CTF, met een eigen artistieke coach en workshops gericht op artistieke ontwikkeling, marketing en ondernemerschap. Daarnaast worden er aan het einde van het festival verschillende publieksprijzen uitgereikt.

Het team van het CTF is erg aanmoedigend, transparant en ontzettend fijn om mee samen te werken. Het CTF heeft ook ons netwerk en publiek vergroot en er zijn nog veel andere speelplekken uit voortgekomen. Kortom, een aanrader voor elke nieuwe maker!

– De Amazones, CTF 2022.

Meedoen

Wie een pakkend idee heeft voor een voorstelling die dicht op de huid van het publiek speelt, kan zich uiterlijk 3 oktober inschrijven via www.cafetheaterfestival.nl/opencall. Wie geprogrammeerd wordt, werkt diens concept uit in de horecazaak en laat zich inspireren door de ruimte, sfeer en verhalen van deze plek. Ieder gezelschap ontvangt een vergoeding tussen de €1000 en €3500, afhankelijk van het aantal performers. Voor gezelschappen die ook in Arnhem en/of Rotterdam spelen zijn aanvullende vergoedingen beschikbaar. Alle edities van het CTF 2023 vinden plaats in maart.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief