Festivals
Nieuws
5 jul 2024

Paradijs is slotfilm van het Nederlands Film Festival 2024

Het Nederlands Film Festival sluit de aankomende 44e editie af met Paradijs van regisseur Bobbie Koek. Het drama gaat over een tienervader die er plots alleen voor staat met zijn baby, een kind met een kind. De hoofdrollen worden vertolkt door Zeb Claessen en Ellen ten Damme. Op woensdag 25 september gaat de film in première in de Stadsschouwburg Utrecht in aanwezigheid van cast en crew. Op dezelfde avond is Paradijs te zien door publiek in vele filmtheaters door het land.

Synopsis

De zestienjarige Noah vindt zijn baby op de stoep nadat zijn ex-vriendin vertrekt en wordt daarmee in één klap de volwassenwereld in geslingerd. Volledig in ontkenning van zijn verantwoordelijkheid en om van zijn probleem af te komen, pakt hij de brommer om met zijn zoontje op zoek te gaan naar de moeder. Gaandeweg wordt de zoektocht naar zijn ex een reis naar verbinding en vaderschap. 

Filmproductie 

Paradijs is het speelfilmdebuut van regisseur Bobbie Koek. Koek maakte eerder de korte film Tamu (2016, geselecteerd voor de Debuutcompetitie van het Nederlands Film Festival) en de webseries Skam NL (2019, geselecteerd voor een Gouden Kalf in de categorie Beste Interactive) en A Teenage Love Affair (2022). Koek schreef zelf het scenario voor Paradijs en verzorgde tevens de casting, met hoofdrollen voor nieuwkomer Zeb Claessen en Ellen ten Damme. De productie is in handen van FIXY in coproductie met de NTR en A Private View (BE). Distributeur September Film brengt Paradijs op 31 oktober uit in de Nederlandse bioscopen. 

FESTIVAL 2024

Het NFF is voorvechter van de Nederlandse film. Op het festival zie je de beste en nieuwste Nederlandse films, series, documentaires, Virtual/Augmented/Mixed Reality, games, installaties en voorstellingen. Ga in gesprek met makers tijdens urgente talks, beleef de festivalsfeer in Utrecht van 20 tot en met 27 september 2024. De eerste populaire evenementen zijn in de voorverkoop via filmfestival.nl.

Onlangs besloot gemeente Utrecht geen subsidie meer te verstrekken aan het NFF per 2025. De subsidiestop heeft geen gevolgen voor de komende editie van het festival. De komende tijd komt het NFF met meer berichtgeving over het festivalprogramma.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief