Muziek
Nieuws
15 dec 2023

Podium De Helling genomineerd voor Podium van het Jaar 2023

Het Utrechtse podium De Helling sleept nominatie podium van het jaar binnen. Het podium van het jaar wordt gekozen als onderdeel van de IJzeren Podiumdieren vakprijs

De Helling strijd voor de prijs met 013 Tilburg, Patronaat Haarlem en Vera Groningen. De winnaar wordt in januari bekend gemaakt tijdens Eurosonic Noorderslag (ESNS) in Groningen.

De IJzeren Podiumdieren zijn peer-to-peer prijzen, die sinds 1997 jaarlijks door de VNPF worden uitgereikt in de categorieën directeur van het jaar, podium van het jaar, programmeur van het jaar, festival van het jaar en marketeer van het jaar. Sinds 2022 zijn er twee nieuwe categorieën: meest indrukwekkende prestatie op het gebied van duurzaamheid en meest indrukwekkende prestatie op het gebied van diversiteit & inclusie.

VNPF-leden konden kandidaten voor de zeven categorieën aandragen. Vervolgens konden de leden stemmen op de kandidatenlijst. Door middel van deze stemronde is per categorie een top vier van genomineerden samengesteld. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de feestelijke uitreiking op ESNS op zaterdag 20 januari 2024 in SPOT/De Oosterpoort in Groningen.

De IJzeren Eierbal wordt sinds 2017 uitgereikt aan een aanstormend talent uit de Nederlandse live muzieksector. Iedereen werkzaam in de live muzieksector en niet ouder dan 27 kon worden voorgedragen.

De uitreiking van de IJzeren Podiumdieren wordt georganiseerd door de VNPF, ESNS en SPOT/De Oosterpoort.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief