Nieuws
9 nov 2022

Thirty030 zoekt nieuwe Utrechtse stadsambassadeurs

Thirty030 is op zoek naar nieuwe stadsambassadeurs. Utrechters tussen de 18 en 30 jaar die bomvol goede ideeën zitten om de stad diverser, duurzamer en creatiever te maken kunnen zich tot 30 november 2022 aanmelden.

foto header: Parking Paradise

Thirty030 is een groep van 30 030-ers onder de 30 jaar. De groep stadsambassadeurs zetten zich in om de stad diverser, duurzamer en creatiever te maken. Dat doen ze op drie manieren: het bedenken van eigen projecten en campagnes; als denktank fungeren voor organisaties in de stad; het podium pakken als woordvoerder, moderator of presentator op Utrechtse evenementen.

In 2022 heeft de groep stadsambassadeurs allerlei sociale, maatschappelijke en duurzame projecten opgezet. De groep zette succesvol twee edities van De Grote Kledingruil bij de Ping Pong Club op, ze toverden een maand lang een parkeerplaats op de Oudegracht om tot een Parking Paradise en organiseerden in samenwerking met De Helling twee edities OPEN over, een gratis toegankelijk evenement over maatschappelijke onderwerpen vol spoken word, muziek en inhoudelijke sprekers. Daarnaast vroeg de gemeente Utrecht hen om mee te denken over de toekomstige nachtvisie en hosten ze een aantal Zaterdag Live! talkshows in bibliotheek Neude.

30 verschillende blikken

Bram van Duuren is als stadsambassadeur actief bij Thirty030: “Door Thirty030 heb ik Utrecht leren kennen vanuit 30 verschillende blikken.” Ook Maureen Heijmen is enthousiast over haar ambassadeurschap: “Stadsambassadeur zijn geeft je de kans om uit je bubbel te breken, creatieve concepten te bedenken, samenwerkingen aan te gaan en dan daadwerkelijk iets neer te zetten. Samen met een groep jonge Utrechters die zich ook willen inzetten om de stad leuker en mooier te maken.”

Voorstelvlog

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een vlog in te sturen waarin zij zich voorstellen en vertellen waarom zij zich in 2023 willen inzetten als stadsambassadeur. Aanmelden kan tot en met 30 november 2022 via info@thirty030.nl. Meer weten? Check www.thirty030.nl.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief