Muziek
Nieuws
11 mrt 2022

TivoliVredenburg en Rabobank vernieuwen Rabo Open Stage

Podium voor aanstormend talent heropent op zaterdag 19 maart

Met weliswaar het kleinste aantal vierkante meters van alle podia in TivoliVredenburg, doet de Rabo Open Stage in de centrale hal niet onder voor de rest: sinds 2014 betreden jaarlijks ruim 300 lokale artiesten het podium, bestemd voor aanstormend talent. Na acht jaar intensief gebruik is het podium volledig vernieuwd.

foto: Michiel Ton

Rabo Open Stage biedt de toekomst een podium. Meermaals per week betreden talentvolle, beginnende muzikanten uit Utrecht en omgeving het podium. En als er geen muziek klinkt, wordt het podium gebruikt voor Kennis- & Debatprogramma van TivoliVredenburg. Die optredens en programma’s bleken in het verleden zo’n succes, dat het podium letterlijk uit zijn voegen barstte. Afgelopen maanden kreeg de open stage daarom een volledige metamorfose, met onder andere een vergroting van het podiumoppervlak. Verder is het nieuwe podium volledig geïntegreerd in de houten trap richting Ronda en vormt zo een vast onderdeel van de centrale hal. Met een groter podiumoppervlak, professionele techniek en een complete lichtwand kan de open stage flexibel worden ingezet, van twaalfkoppig koor tot een debat.

De blik op de toekomst van het podium is gericht op duurzaamheid, door het investeren in de ontwikkeling van talent en het huisvesten van programma’s over duurzaamheid. Ook bij de herinrichting speelt duurzaamheid een grote rol. Zo zijn zo veel mogelijk materialen hergebruikt, is er zo veel mogelijk samen gewerkt met lokale partijen en kreeg het oude podium een nieuw thuis in het Zimihc theater in Utrecht.

Op zaterdag 19 maart opent het nieuwe podium feestelijk met een bomvol programma. Tussen 15.00 en 0.00 uur klinkt muziek van singer-songwriter en Kunstbendeprijswinnaar Daisy Bellis, indiepop met sporen in jazz en kleinkunst van vijftal LOE., akoestische gypsy jazz in de trioformatie van Duende, pop met de silver lining van folk door West and Merk en dj’s Afro-Lenny en Martin Alegro.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief