Nieuws
3 apr 2023

Twee nieuwe managers voor Bibliotheek Utrecht

Vol energie en plannen zijn Mieke Franssen en Lieke Timmermans per maandag 3 april begonnen aan hun nieuwe functies als Manager Vestigingen en Manager Programma bij Bibliotheek Utrecht.

foto: Jelmer de Haas

Zij stellen zichzelf voor.
Mieke Franssen: ‘Als Manager Vestigingen komt voor mij de basis te liggen bij de wijkbibliotheken. Dit zijn belangrijke plekken voor ontwikkeling en ontmoeting. Dichtbij en voor iedereen toegankelijk. Je kunt er even stil staan en reflecteren, maar je kunt er tegelijkertijd ook gestimuleerd worden om je talenten en interesses te ontwikkelen. Dat vind ik cruciaal. In mijn vorige baan als Programmamanager bij het VSBfonds heb ik mij hier ook voor ingezet door sociale programma’s te ondersteunen. Mijn hoop is dat we alle bibliotheken van Utrecht nog beter weten te benutten samen, met nog meer verbindingen met wijkbewoners, leden en partnerorganisaties. Ik heb veel zin om hier verder mee aan de slag te gaan.’

Lieke Timmermans: ‘Ik sluit me aan bij Mieke, want de wijkbibliotheken zijn een essentieel onderdeel van een gezonde stad. Voor iedereen moet er een plek in de buurt zijn waar je gewoon mag zijn, waar je de juiste informatie kunt vinden en waar mensen zijn die je zomaar met iets helpen. Als Manager Programma vind ik het belangrijk om oog te hebben voor onze bezoekers: waarom komen ze? Wat zoeken ze bij ons? En wie komt er nog niet en hoe zorgen we ervoor dat ze wel willen komen? In mijn vorige baan als Manager Marketing & Communicatie bij TivoliVredenburg hield ik mij ook met deze vragen bezig. De daar opgedane ervaringen en kennis neem ik mee in mijn nieuwe functie bij de bieb. Ik heb veel zin om te starten en verheug me op alle mooie programma’s die we gaan organiseren.’

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief