Cabaret
Nieuws
7 jun 2022

Utrechtse comedian Stefan Hendrikx wint Leids Cabaret Festival

De Utrechtse comedian en cabaretier Stefan Hendrikx heeft zaterdagavond het Leids Cabaret Festival 2022 gewonnen. De cabaretier en stand-up comedian uit Utrecht, die in zijn woonplaats is aangesloten bij stand-up comedygezelschap het Comedyhuis, won in de finale van Piet van Eeghen en Celine Schrama.

foto header: Ben Houdijk

Hendrikx kreeg vanwege zijn grappen over hypothetische gevechten met watervogels en observaties over ongewenst racisme op verjaardagen in een bomvolle Leidse Schouwburg de juryprijs in handen gedrukt door juryvoorzitter Erik van Muiswinkel. De publieksprijs ging naar Piet van Eeghen.

De jury van de cabaretwedstrijd bestond dit jaar uit Marijtje Pronk (theaterdirecteur van Theater de Veste in Delft), Nina de la Croix (cabaretière en theatermaker), Luuk Ritmeester (toneelschrijver) en Erik van Muiswinkel (cabaretier en winnaar Leids Cabaret Festival 1985).

Stefan Hendrikx werd in Venlo geboren en is afgestudeerd aan de Koningstheateracademie en de toneelschool in Arnhem. Inmiddels woont hij alweer jaren in Utrecht waar hij aan de weg timmert in comedy- en cabaretland. In 2018 won hij de Comedy Talent Award van het Utrecht International Comedy Festival, de grootste talentenwedstrijd voor stand-up comedians van Nederland. Daarna sloot hij zich aan bij het Utrechtse stand-up comedycollectief het Comedyhuis en was hij bijna elke week wel te zien bij een van hun shows in De Kargadoor in Utrecht. De liefde tussen de geboren Limburger en het groepje Utrechtse comedians viel zelfs de tekstschrijvers van het Leids Cabaret Festival op in hun interview met Hendrikx.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief