Beeldende kunst
30 sep 2022

Utrechtse kunstenaar bedenkt actie voor Voedselbank: koop kunst en steun Voedselbank Utrecht

De Utrechtse kunstenaar L-Tuziasm is bekend om zijn schilderijen van geabstraheerde stadsgezichten en fantasiesteden. In Utrecht kent men vooral zijn tekeningen van de iconische Domtoren. Als een ode aan de stad brengt hij nu een museumkwaliteit kunst reproductie ‘Utrecht voor Utrecht’ uit. Van het resultaat gaat 25% naar Voedselbank Utrecht.

L-Tuziasm vertelt: ‘Als gevolg van de ontwikkelingen in de wereld om ons heen, de hoge energieprijzen en inflatie melden zich steeds meer mensen bij de Voedselbank.

Wekelijks worden er door vrijwilligers vanuit 9 locaties voedselpakketten aan mensen verstrekt die dat tijdelijk nodig hebben. Op dit moment zijn dat al ruim 550 gezinnen, zo’n 1500 mensen. Hiervan is 40% kind. Tegelijkertijd ziet de voedselbank een terugloop in de donaties van vooral de houdbare producten. Deze producten moeten zij dus bijkopen.

Graag wil ik met mijn creativiteit een bijdrage leveren aan de maatschappij via de Voedselbank. Hoewel het een zwaar onderwerp is, is het een vrolijk kunstwerk met verwijzing naar Oud en Nieuw en het 900 jarig bestaan van de stad.

Mijn wens is dat mensen het kunstwerk kopen en cadeau geven tijdens de feestdagen en dat ondernemers het bijvoorbeeld als relatiegeschenk gebruiken. Op die manier dragen zij ook hun steentje bij.

Je koopt een echt Utregs kunstwerk en steunt daarbij de Voedselbank Utrecht!’

De museumkwaliteit kunst reproductie ‘Utrecht voor Utrecht’, een Giclée druk op Hahnemuhle German Etching papier is in een gelimiteerde oplage van 900 stuks verkrijgbaar. Dit aantal is niet zomaar gekozen, het is een verwijzing naar het 900 jarig bestaan van de stad.

Hiervan verschijnen er 450 op A4 formaat en 450 op A3 Formaat.

Meer informatie via: www.l-tuziasm.com


L-Tuziasm is in 1981 geboren in Utrecht. Hij woont en werkt in Utrecht en heeft een atelier in de Vlampijpateliers in Utrecht.

Eerder werkte hij o.a. mee aan doelen als Stichting Dag zonder zorgen, Stichting laat ze maar lachen, Ubuntu Street Kids foundation.

Tijdens ‘de eerste Corona golf’ maakte L-Tuziasm een kleurplaat voor alle binnenzitters en verspreide deze via kranten en sociale media. Men kon de kleurplaat downloaden en kopiëren zo vaak men wilde. ‘Ik wilde tussen al het donkere nieuws wat kleur en positiefs brengen voor alle binnenzitters, jong en oud.’ Op zijn beurt kreeg hij weer veel positiviteit terug van mensen die foto’s van hun resultaat stuurden.

Zijn schilderijen zijn met regelmaat te zien in verschillende galeries in omgeving Utrecht. In 2019 organiseerde hij expositie Geflikt in De Lik in de voormalige gevangenis Wolvenplein. De expositie legde een verbinding tussen verschillende moderne stijlen door samenwerkingen met kunstenaars met verschillende achtergronden.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief