Muziek
Nieuws
25 mrt 2022

Utrechtse pianist praam slaat handen ineen met Eric Vloeimans

Nieuwe stuk motives vanaf vandaag te beluisteren

Voor zijn vierde album between two poles wilde de Utrechtse pianist Nanne Praamstra, ook wel bekend als praam, zijn muzikale palet verbreden. Voorbeelden van blazers en neoklassieke muziek die samenkomen kende hij nog niet, dus trok hij de stoute schoenen aan en vroeg misschien wel de beste trompettist van Nederland om hem bij te staan: Eric Vloeimans.

foto: Marc Haers

 

Vloeimans, die bekend staat om zijn zachte spel, past perfect bij de serene pianomuziek van praam. “Eric is de grootste naam in trompetland, dus ik wist niet of hij tijd zou hebben voor dit project of het überhaupt zag zitten. Maar we vonden elkaar gelukkig al snel in het concept en hebben meerdere nummers samen opgenomen”, vertelt Praamstra. Het resultaat is vanaf vandaag te horen in het nummer motives, dat uit is op alle streamingdiensten.

In 2020 kwam praam zijn eerste album uit, waarna nog twee albums volgden. Op Spotify is hij inmiddels razend populair, met meer dan 10 miljoen streams op de teller. “Spotify heeft met diverse playlists mij in coronatijd aan een enorm publiek geholpen. Live spelen was niet mogelijk, dus daar kijk ik de komende tijd naar uit om weer te doen.” Deze maand stond praam in een uitverkochte TivoliVredenburg.

Voor september staat het vierde album between two poles gepland met daarop meerdere samenwerkingen met Eric Vloeimans. Een nieuwe show ter ere van de release in TivoliVredenburg is inmiddels aangekondigd, op vrijdag 23 september.

motives is vanaf vandaag te beluisteren via o.a. Apple Music en Spotify.

www.praammusic.com

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief