Festivals
Nieuws
9 aug 2023

Utrechtse regisseur Jos Stelling beleeft première van De dans van Natasja in eigen stad tijdens Nederlands Film Festival

De dans van Natasja van regisseur Jos Stelling gaat in zijn thuisstad Utrecht in première tijdens het Nederlands Film Festival (NFF). Op zaterdagavond 23 september maken onder meer acteurs Willem Voogd, Hadewych Minis, Loek Peters, Michiel Romeyn en regisseur Jos Stelling hun opwachting bij de speelfilmpremière in de Stadsschouwburg. De eenmalige publiekspremière is op dinsdag 26 september in Slachtstraat Filmtheater. De kaartverkoop hiervan start op 31 augustus via filmfestival.nl.

Synopsis

Daantje (Willem Voogd) is een wonderlijk, eenzaam ventje, dat nauwelijks spreekt of naar buiten wil. Zijn moeder (Hadewych Minis) troost hem door over een meisje te vertellen dat op hem wacht en mooi kan dansen. Jaren later, nadat vader en moeder bij een ongeluk zijn omgekomen, is Daantje dakloos en ontmoet hij de oudere levenswijze ex-ballerina Natasja (Anastasia Weinmar). Natasja heeft het wel gehad met mannen en moet aanvankelijk niets van de vreemde Daantje hebben. Na een noodlottige samenloop van omstandigheden besluit Natasja terug te keren naar de plek van haar jeugd, de datsja van haar oma, ver weg van de bewoonde wereld. Daantje gaat met haar mee.

Productie

Jos Stelling regisseerde en schreef het scenario van De dans van Natasja. De cast bestaat uit Willem Voogd, Anastasia Weimar, Hadewych Minis, Gène Bervoets, Bram Reurink, Jan Bijvoet, Michiel Romeyn en Loek Peters. FATT Productions produceerde de film in coproductie met Ma.ja.de Filmproduktion GmbH en in samenwerking met AVROTROS. Met steun van het Nederlands Filmfonds en Netherlands Film Production Incentive is de speelfilm gerealiseerd. Paradiso Filmed Entertainment distribueert De dans van Natasja vanaf 11 januari 2024 in de filmtheaters.

NFF 2023

Elk jaar verandert Utrecht in dé filmhoofdstad van Nederland met de beste en nieuwste films, series en digitale cultuur van eigen bodem. Tijdens het festival kan het publiek zich onderdompelen in het gevarieerde aanbod van premières, vertoningen en evenementen op meer dan vijftien locaties en cafés in de stad. De 43e editie van het Nederlands Film Festival vindt plaats van 22 t/m 29 september 2023. De voorverkoop van een selectie populaire evenementen alsmede speciale premières in aanwezigheid van filmmakers, is gestart. Kijk voor meer informatie op filmfestival.nl.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief