Festivals
Expo

HKU Exposure: Kunst in alle hoeken

Tijdens Exposure 2024 barst de stad uit haar voegen van het nieuwe talent. Zo’n zevenhonderd kunstenaars van HKU presenteren hun afstudeerwerk aan het grote publiek. Van beeldende kunst tot games, van design tot film en van muziek tot theater: dompel je onder en laat je inspireren.

Exposure speelt zich af op veel verschillende plekken in Utrecht. Het afstudeerwerk is niet alleen te zien op HKU-locaties als Oudenoord en de voormalige Pastoe Fabriek, maar ook in bibliotheek Neude, in Gebouw M, in het Stadsklooster, op podia als EKKO en een kunstinstelling als BAK. Vrijwel overal staan de afstudeerders zelf klaar om toelichting te geven op hun werk en erover in gesprek te gaan. UITagenda geeft een voorproefje van het programma.

26 t/m 30 juni, diverse locaties

Plan zelf je kunstroute op exposure.hku.nl


Utrechts Conservatorium

Tijdens Exposure kun je volop genieten van eindexamenconcerten. Alle genres, disciplines en instrumenten van het conservatorium komen voorbij. Beluister een klassiek vioolconcert, ga dansen bij een popband of jazz­ensemble of kom op adem bij luistermuziek.

O.a. Mariaplaats, DUMS, EKKO


Gamekunst

Benieuwd wat game- en interactieontwerpers maken? In bieb Neude kun je dertig werken van dichtbij bekijken, van speelbare games en interactieve installaties tot virtual en mixed realities. Ook zijn er openbare talks en een conferentie.

28-29 juni, Bibliotheek Neude


Circulaire kunstwerken

Geïnspireerd door de diverse materialen die landgoed Amelisweerd te bieden heeft – imposante houten stammen, lege flessen, koeienpoep – creëren bachelorstudenten Fine Art een unieke tentoonstelling. Na afloop keren de natuurlijke materialen terug naar het bos.

Koningslaan 9, Bunnik

Muzikaal experiment

Houd je van experiment? Afstudeerders van Muziek en Technologie trakteren je op live-acts, silent disco, interactieve installaties en dj-sets.

26 juni, De Nijverheid


Creative Transformation

Design dat er écht toe doet. Ontdek werk dat maatschappelijke problemen aan de tand voelt, en op creatieve en sociale wijze verandering brengt.

27-28 juni, Stadsklooster Lombok


Beeldmakers

Bekijk het werk van de nieuwe generatie fotografen, filmmakers, illustratoren en grafisch ontwerpers. Ook leuk: de screening van de afstudeerfilms en de uitreiking van het Keep an Eye Photography Stipendium.

HKU, Oudenoord 700

Design Graduation Show

Een uniek live-event met een mix van mode, performances, collecties en interactieve sculpturen. Een bijzondere productie van studenten en docenten. Laat je ook inspireren door Design Talks, Design Thoughts en Design Walks.

26-28 juni, Kanaalweg 50


Experimentele performance

Joseph Kwasi Junior Appiah toont toeschouwers in een interne dialoog die wordt vormgegeven door voguing, hiphop, woordkunst, afro-futuristische esthetiek en memes.

Pastoe Fabriek


Theater

Theatrale installaties en performances, interactieve objecten, opvallende kostuums en meer vind je in een voormalige middelbare school. Deze is omgevormd tot theatrale expositieruimte.

Ravellaan 13

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief