Dans & ballet
Advertorial

Deze maand in Stadsschouwburg Utrecht

April 2024

Vier keer een apocalyptische ervaring in Stadsschouwburg Utrecht deze maand. Het einde of een nieuw begin?


We Were Promised Honey

Sam Ward

25 maart

Een eenzame artiest vertelt over de toekomst van het publiek. Wat staat hen te wachten in de decennia, eeuwen, millennia na de voorstelling? Het is het verhaal van een baby die in een vuurtoren wordt geboren, van iemand die midden in de woestijn in brand staat, van twee geliefden die herenigd worden in een overstroomde stad. Sam Ward creëert een collectieve ervaring waarin hij ons aanspoort verantwoordelijkheid te nemen voor de keuzes die we maken.

‘Een apocalyptisch, vreemd uurtje theater dat je dankbaar maakt voor het leven’ (The Financial Times)


ATMEN – evolution is silently unfolding

Nicole Beutler Projects

6 april

ATMEN neemt je mee naar een toekomst waarin de schouwburg is overwoekerd door de natuur. In de vochtige, vibrerende diepten heeft ze haar plek veroverd en krijgt de wilde belofte van een nu nog onvoorstelbare werkelijkheid geleidelijk vorm. De aarde komt eindelijk weer op adem en wordt een pulserend post-apocalyptisch paradijs vol leven. Vanuit de schaduwen klinken flarden van romantische natuurliederen. In het maanlicht komen hybride wezens tevoorschijn. In deze immersieve beeldende performance zijn we op weg naar een nieuwe balans.


HEAT

Theater Rotterdam | Davy Pieters

7 april

In het apocalyptische HEAT onderzoekt theatermaker Davy Pieters hoe gedrag, patronen en trauma van generatie op generatie worden doorgegeven. Ze zoomt in op de invloed die klimaatverandering heeft op de onderlinge verhoudingen binnen een familie. Als de jongste generatie radicaal breekt met wat door hun (voor)ouders is doorgegeven, moet die ze opnieuw haar plek vinden binnen het gezin. Pieters’ verhaal wordt ondersteund door een vijftigkoppig koor. De overweldigende koorzang stuwt de hitte naar ongekende hoogtes en creëert een vuurzee van geluid.

Deze voorstelling is geprogrammeerd door Stadsschouwburg Utrecht i.s.m. Theater Kikker.


WE, the EYES

ICK dans Amsterdam

14 mei
Na een vernietigende brand zijn de overlevenden op zoek naar de verbinding met hun instincten, intuïtie en elkaar. De groep baant zich vanuit totale duisternis een weg naar het licht, naar nieuwe vormen van bestaan, leven en identiteit. Ergens lijkt vuur te zijn. Hoe kunnen ze daar weer lustig mee spelen zonder op te branden? Hoe schipperen ze tussen fatalisme en hoop, tussen eindtijd en toekomst, tussen afbranden en opbouwen, tussen adem en ademloosheid?

‘De bezoeker wacht een intense ervaring: de voorstelling als een hoogmis vol zang en rituelen’ (Theaterkrant)

 

Evenement

WE, the EYES

Stadsschouwburg Utrecht

In deze dansvoorstelling zijn de overlevenden na een vernietigende brand op zoek naar het ware leven, naar de verbinding met hun instincten, intuïtie en met elkaar. Door ICK dans Amsterdam.

Datum di 14 mei
Tijd 20:00 - 21:20
Bekijk evenement
Locatie

Stadsschouwburg Utrecht

Als toonaangevend theater voor Midden-Nederland programmeert Stadsschouwburg Utrecht ieder jaar ruim 500 voorstellingen.

Bekijk locatie
Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief