Theater
Advertorial

Deze maand in Stadsschouwburg Utrecht

December 2023

Stadsschouwburg Utrecht sluit het jaar af met explosieve voorstellingen die je zeker niet wilt missen.


Freaky Friday Face Off

De Warme Winkel

5 december 2023 om 20:00

Het blijft moeilijk: jezelf in de ander verplaatsen. De Warme Winkel neemt met een vernuftig rollenspel onze fascinatie voor identiteit onder de loep. Je kent het principe uit Hollywoodfilms: de bliksem slaat in en plots is er van lichaam gewisseld. Man wordt vrouw, hetero wordt homo, oud wordt jong. Maar kun je iemands verhaal vertellen als je diens geschiedenis niet aan den lijve hebt ondervonden? Of is dat een gênante vorm van toe-eigening? Freaky Friday Face Off is een spectaculair spirituele voorstelling vol confronterend zelfonderzoek, dramatische strijkers en perverse familierelaties.

Meer info & tickets


ROOTS

South African Road Trip

7 december 2023 om 20:00

Na het succes op Londen West End komt South African Road Trip met een gloednieuwe voorstelling: ROOTS. Ga mee op een unieke en authentieke reis door Zuid-Afrika en laat je onderdompelen in de rijke tradities van de prachtige Xhosa-cultuur. Veertien musici en dansers uit Kaapstad performen vol passie en energie én vertellen persoonlijke verhalen. Over de plek waar ze opgroeiden, waar ze voor het eerst muziek hoorden, wie ze stimuleerde de artiest te worden die ze nu zijn en welke Zuid-Afrikaanse tradities voor hen van grote betekenis zijn geweest. Een kleurrijke voorstelling vol muzikale herinneringen die recht uit het hart komen.

Meer info & tickets


MELK

NANOEK

7 december 2023 om 20:30

Een brave new musical van NANOEK over het moederschap in al haar facetten en het verhaal voorbij de roze wolk. Over een moeder die uit wanhoop in haar kofferbak gaat liggen, de enige plek waar ze met rust gelaten wordt. Over ouders die niet alleen hun kind verliezen, maar langzaam ook elkaar. Over degene die geen kinderen wil, het stel bij wie het niet lukt, de vrouw bij wie het er gewoon nooit van gekomen is en de aanstaande vader die zich misschien ook wel moeder voelt. Een eerlijke voorstelling vol liefde, woede, spijt, teleurstelling, blijdschap, elektronische muziek en explosief musicaltalent.

Meer info & tickets


NUGGETS

Maxim Storms

9 december 2023 om 20:30

In zijn nieuwe solovoorstelling NUGGETS onderzoekt Maxim Storms het individu dat zich staande houdt in de snelle, hedendaagse ‘we-want-more’-maatschappij. Met zijn ongerijmde humor, besnorde pokerface en feilloze gevoel voor timing creëert hij een absurdistisch universum, waarin een laatste ziel halsstarrig vorm blijft geven aan het bestaan. Aan de hand van een bouwvallige constructie probeert hij een onbestemd doel te bereiken.
“Tweede solo van Maxim Storms is een parel” – De Morgen ****

Meer info & tickets


De Eindtijd Revue

URLAND

17 december 2023 om 20:00

Performancecollectief URLAND maakt een groteske, feestelijke show over het einde der tijden. Hun credo luidt: ‘Wanhoop doet leven’, dus hoe leren we te wanhopen? De Apocalyps duikt steeds weer op, als een belofte, waarschuwing of bezwering. Van de Ragnarok en de Maya’s tot de hedendaagse Doomsday-preppers. URLAND nodigt eigenzinnige performers uit, vormt een gelegenheidscollectief en klampt zich vast aan het gegeven dat in de mythologie iedere Eindtijd ook weer een nieuw begin inluidt. In de voorstelling zien we een bont gezelschap zich voorbereiden op De Eindtijd Revue. De opwarming is voltooid. Donkerslag is aanvang. Wanhoop doet leven.

Meer info & tickets


De nogal hyperbijzondere Utrechtse Oudejaars-improvisatie-extravaganza 2023

28 t/m 30 december 2023 om 20:00

Twee acteurs, één muzikant, geen script. In deze muzikale improvisatieshow blikken Andries Tunru en Stefan Hendrikx terug op het voorbije jaar. Onder de naam Beperkt Houdbaar bouwde dit improvisatieduo in korte tijd een ware cultstatus op. Aan de hand van Utrechts nieuws, bekende gasten én verhalen uit de zaal improviseren zij met De nogal hyperbijzondere Utrechtse Oudejaars-improvisatie-extravaganza 2023 een volledige oudejaarsshow bij elkaar.

Meer info & tickets


Evenement

Freaky Friday Face Off

Stadsschouwburg Utrecht

De Warme Winkel bodyswapt en neemt onze fascinatie voor identiteit onder de loep.

Datum di 5 dec
Tijd 20:00
Bekijk evenement
Evenement

ROOTS! South African Road Trip

Stadsschouwburg Utrecht

Na het succes op Londen West End komt South African Road Trip met een gloednieuwe voorstelling.

Datum do 7 dec
Tijd 20:00 - 21:30
Bekijk evenement
Evenement

MELK

Stadsschouwburg Utrecht

Collectief van explosief nieuw talent maakt musical over het moederschap. Door NANOEK.

Datum do 7 dec
Tijd 20:30 - 21:50
Bekijk evenement
Evenement

NUGGETS

Stadsschouwburg Utrecht

Solovoorstelling van Macim Storms waarin hij het individu onderzoekt dat zich staande houdt in de snelle, hedendaagse ‘we-want-more' maatschappij.

Datum za 9 dec
Tijd 20:30 - 21:35
Bekijk evenement
Evenement

De Eindtijd Revue

Stadsschouwburg Utrecht

Een grotesk, apocalyptisch en onheilspellend theaterfeest. Door URLAND.

Datum zo 17 dec
Tijd 20:00
Bekijk evenement
Locatie

Stadsschouwburg Utrecht

Als toonaangevend theater voor Midden-Nederland programmeert Stadsschouwburg Utrecht ieder jaar ruim 500 voorstellingen.

Bekijk locatie
Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief