Muziek
vrijdag 3 november 2023

Berlijnplein Beats

Berlijnplein Beats

Praktische informatie

Pathé Utrecht Leidsche Rijn
Berlijnplein 100
3541 CM Utrecht Bekijk locatie

Locatie: grasveld naast Pathé Leidsche Rijn

Op 3 november barst het muzikale geweld los op het Berlijnplein tijdens de finale van Berlijnplein Beats. Naast het jaarlijkse ontsteken van het Vuur van Sint Maarten is dit jaar ook een uitgebreid muzikaal programma op het plein te zien én horen. En jij kunt meedoen!

Drummer en percussionist Alaor Soares is begonnen aan zijn zoektocht naar het muzikale ritme van Leidsche Rijn. Samen met bewoners, muziekgroepen en pleingenoten van het Berlijnplein gaat hij de muziekfinale leiden voor Het Vuur in Leidsche Rijn. Al sinds 2019 is Alaor betrokken bij het Vuur van Sint Maarten en dit jaar stelt hij een groots gezelschap samen voor een muzikale finale. Door middel van een open call voor drummers, muziekgezelschappen en andere liefhebbers verzamelt hij muzikaal talent uit de wijk. Tijdens een open toegankelijke workshop vormen al deze Leidsche Rijners samen een groot slagwerkgezelschap.

Stichting Sharing Arts Society organiseert met diverse partijen die gevestigd zijn op het Berlijnplein en verschillende programmapartners een uitgebreid muziekprogramma op het plein. Het thema is ‘water’ en iedereen uit de wijk kan meedoen. Op 3 november komt iedereen samen en wordt er een spectaculaire muziekfinale op het Berlijnplein opgevoerd. 

Rond 19:00 uur wordt het vuur ontstoken op het grasveld naast Pathé Leidsche Rijn. Een half uur hiervoor barst het slagwerkspektakel los. 

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief