Jazz Muziek
vrijdag 17 mei 2024

UJazz clubconcert: Ellister van der Molen

UJazz clubconcert: Ellister van der Molen
foto: Karen van Gilst

Praktische informatie

De Utrechtse Muziekschool
Domplein 4
3512 JC Utrecht Bekijk locatie
Regulier
€ 10,00 - € 15,00
Datum vr 17 mei
Tijd 20:00 - 22:30

Voeg toe aan je kalender:

Jazz kwam vroeg naar Ellister. Toen ze twaalf was, nam haar vader haar mee naar concerten waar ze de kans kreeg om meesters uit de Nederlandse jazzscene te horen, waaronder Ferdinand Povel en Jarmo Hoogendijk. Ellister werd op klassieke trompet toegelaten tot de afdeling Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, maar ze wist al dat jazz haar ware passie was. Deze passie leidde haar al snel naar jazzstudies bij enkele van de beste spelers en docenten van Nederland, waaronder Jarmo Hoogendijk, Ack van Rooyen en Frans Elsen.

Tegenwoordig wordt Ellister uitgenodigd om over de hele wereld op te treden in een grote verscheidenheid aan muzikale contexten. Ze speelde op een aantal opnames en trad op als gastsolist met het Rein de Graaff trio, het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO) en met het Dublin Jazz Orchestra. Ondertussen richt Ellister zich ook steeds meer op haar ontwikkeling als bandleider, componist en arrangeur. Haar recente cd Smalls NYC kreeg zeer positieve reacties en leidde tot een optreden op het North Sea Jazz Festival

Het idee voor de Veluwesuite ontstond op een festival in de Veluwezoom, waar Ellister een week lang musiceerde met de crème de la crème van de Nederlandse klassieke muziek. Ze raakte geïntrigeerd door de karakters van klarinet, fagot en cello: tegelijk lyrisch en pittig, met melodische kwaliteiten maar ook de mogelijkheid om stevig te bassen. De musici spelen bij de grote Nederlandse orkesten, maar maken graag ruimte om jazz en kamermuziek met elkaar te vermengen. Gitaarmagieër Gijs Idema zorgt niet alleen voor de mooie sounds achter de melodieën en improvisaties, zijn spel vormt een wereld op zich. 

Bezetting:

Ellister van der Molen – flugelhorn en trompet
Christof May – klarinet
Remko Edelaar – fagot
Tom van Lent – cello
Alex Geller – cello
Gijs Idema – gitaar

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief