Musea & exposities
zaterdag 23 maart 2024 - zondag 21 april 2024

ZWART op WIT

ZWART op WIT, Werk Daan Rietbergen en Max Kisman, Zwart op Wit, Moving Gallery Utrecht
Werk Daan Rietbergen en Max Kisman, Zwart op Wit, Moving Gallery Utrecht

Praktische informatie

Moving Gallery
Mgr van de Weteringstraat 69
3581 ED Utrecht Bekijk locatie

Moving Gallery Utrecht toont werk van zes meesters die uitblinken in het gebruik van zwart tijdens de expositie Zwart op Wit. Thomas Castro, conservator Grafische Vormgeving van het Stedelijk Museum Amsterdam opent de expositie op zaterdag 23 maart om 16.00 uur. 

Is zwart nu een kleur of niet? Die vraag beantwoordt Arnoud van Mosselveld van de Moving Gallery als volgt: “Zwart komt -net als wit- in elk geval niet voor in het kleurenspectrum maar dat maakt de werken die te zien zijn in onze expositie Zwart op Wit niet minder kleurrijk. De kunstenaars bereiken met het gebruik van zwart de meest heldere beeldtaal: duidelijk, krachtig en modern.”

Te zien is werk van de Nederlandse meesters Guido de BoerMax KismanDaan Rietbergen, Martijn Sandberg en van de Franse kunstenaar Jean-Pierre Le Bars. In de videoruimtes toont de galerie animatiewerk van Rozemarijn Westerink.

Net als bij de voorgaande expositie ECHTER! is er weer een link met het Centraal Museum Utrecht aangezien Max Kisman daar momenteel een solotentoonstelling heeft. Daarnaast is Kisman bekend van zijn wekelijkse paginagrote afbeeldingen bij de verhalenreeks ‘De liefde van nu’ in de Volkskrant en van zijn vroegere werk voor Paradiso en de VPRO. Bovendien ontwerpt hij al vijf jaar de affiches voor de Moving Gallery.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief