Muziek
Nieuws
16 jan 2023

Podium De Helling breekt bezoekersrecord na moeilijke coronajaren

In 2022 brak De Helling haar record in bezoekersaantallen. Een kleine 65.000 bezoekers kwamen in 2022 tijdens 80 clubnachten, 91 concerten, 30 OPENs en 4 festivals. Hoewel het liveseizoen pas in februari begon door alle coronarestricties, verbrak De Helling het staande record uit 2019 met 27%. De bezoekers van het podium kozen hun hoogtepunten van 2022 en de winnaar is de intieme showcase van Paolo Nutini, de tweede plek is voor het festival 900 MINUTEN en de nummer drie is het concert van het Belgische Warhaus. De Helling kijkt met gepaste trots terug op een succesvol jaar en vol vertrouwen vooruit naar het jubileumjaar 2023, waarin De Helling haar 20ste verjaardag viert.

foto: Paul van Dorsten

Het afgelopen jaar liet De Helling zien waar ze voor staat: divers, eigenzinnig en no-nonsense. Hoogtepunten waren onder andere de showcases van Paolo Nutini en Warhaus, concerten van Novatwins, The Ocean, Dayglow, DOOL en clubnachten zoals Reload, Rolling in the Deep, HUSH en Nachtsafari. De OPENS stonden voor talentontwikkeling en stipte urgente thema’s aan. Festival HE:LEEN werd een volwassen festival en bijzonder was de samenwerking voor 900 MINUTEN met Club Basis en EKKO.

“We zijn enorm trots dat bezoekers De Helling weer weten te vinden, bestaande bezoekers én nieuwe doelgroepen, zowel uit Nederland als Utrecht.” aldus Arlette de Jong, directeur van De Helling. “Ik kijk uit naar ons 20-jarig jubileum in 2023, dat wordt gevierd met een bijzondere jubileumweek in oktober”.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief