Muziek
Tips

10x muziektips in Utrecht!

Utrecht is een stad van muziek. Pop, rock, metal, disco, indie, smartlappen… er is voor ieder wat wils! Hieronder een lijst met niet te missen concerten in Utrecht.


1. J.E. Sunde


Wanneer: woensdag 15 november 2023 [20:30]
Waar: Brouwerij De Kromme Haring

Op zijn nieuwe plaat onderzoekt deze uit Minneapolis afkomstige singer-songwriter het fascinerende concept van volwassenwording. Hij liet zich inspireren door krautrock, J.J. Cale en eigthies synthpop. Verwacht een poëtisch en intiem optreden.

🏷️ #singer-songwriter  | #indiepop


2. The Dean & Friends XXL


Wanneer: donderdag 16 november 2023 [21:30]
Waar: TivoliVredenburg

Daan Boom, alias The Dean, en Tobias Camman (DJ De Makelaar) hadden al groot succes met hun eerste, uitverkochte, clubtour. Nu zijn ze terug en groter dan ooit! Ze hebben koste nog moeite gespaard en verwacht in deze show een mix van harde hiphop, cabaret en muzikale variété.

🏷️ #daan boom  | #hiphop


3. Brass Rave Unit


Wanneer: donderdag 16 november 2023 [20:15]
Waar: De Helling

Er was zelden een bandnaam die zo treffend was als van dit Amsterdams trio. Een ware ravemachine waarbij geen dj te bekennen is. Met slechts twee blazers, een drumstel en een flinke dosis groove kan je je opmaken voor een stomende clubnacht.

🏷️ #house  | #rave


4. Grote Prijs van Leidsche Rijn: voorrondes


Wanneer: vr 17 nov (voorronde 1) & do 23 nov (voorronde 2)
Waar: Leidsche Rijn College (17 nov) & CultuurCampus (23 nov)

Ontdek het talent van morgen tijdens dé bandwedstrijd van Utrecht. In de voorrondes nemen zes bands het tegen elkaar op om uiteindelijk te strijden voor de winst op 17 december in Azotod.

🏷️ #leidsche rijn  | #grote prijs


5. Kovacs


Wanneer: zaterdag 18 november 2023 [19:45]
Waar: TivoliVredenburg

Bij het debuut van deze Nederlandse zangeres was het wel meteen duidelijk dat ze een groot talent heeft. Met haar uniek stemgeluid doet ze denken aan Etta James, Amy Winehouse en Shirley Bassey. Begin dit jaar kwam haar laatste album uit waarin ze zelf een duet wist te strikken met Till Lindemann van Rammstein.

🏷️ #soul  | #pop noir


6. Pure Ellende


Wanneer: zaterdag 18 november 2023 [20:00]
Waar: Winkel van Sinkel

Dit weekend staat in het teken van het Smartlappenfestival. De hele binnenstad van Utrecht staat van 17 /tm 19 november in het teken van het levenslied. In de Winkel van Sinkel vind je de Utrechtse band Pure Ellende met interpretaties van legendarische artiesten als Anneke Gronloh, Koos Alberts en André Hazes.

🏷️ #levenslied  | #smartlappen


7. Rebuilding a Voice


Wanneer: zondag 19 november 2023 [15:00]
Waar: Podium Hoge Woerd

Dat je kan kijken én luisteren naar muziek bewijst Gaudeamus, de organisatie die al sinds 1946 concerten en festivals organiseert met jonge componisten en aanstormende musici. In deze editie een muziektheaterperformance van de King Sisters voorafgegaan én gevolgd door de performatieve installatie 27 van violist Natálie Kulina in de foyer.

🏷️ #gaudeamus


8. Between 0 and a 1000


Wanneer: zondag 19 november 2023 [15:30]
Waar: Stadsklooster Utrecht

Nog een voorstelling om naar te kijken én te luisteren. Hedendaags circus ontmoet abstracte elektronische muziek met Lisa Chudalla en Gagi Petrovic. Het werk van muzikant, componist, performer, producer en muziekdocent Petrovic beweegt zich tussen hedendaagse compositie, digitale elektronica en alternatieve pop.

🏷️ #circus  | #elektronisch


9. Het been van manke Nelis en andere verhalen


Wanneer: donderdag 23 november 2023 [20:30]
Waar: Werftheater

Het Rembrandtplein en omgeving in Amsterdam staat inmiddels bekend als een uitgaansgebied, maar het is ook de plek waar muziekgeschiedenis werd geschreven, de bakermat van de revue en hedendaags cabaret en kleinkunst. Amsterdams Allooi schets een muzikaal beeld van het fascinerende leven van de man die er groot geworden is: Manke Nelis.

🏷️ #levenslied


10. Maite Hontelé & NJJO


Wanneer: vrijdag 24 november 2023 [20:00]
Waar: TivoliVredenburg

Het NJJO is een supertalenten-orkest met 20 muzikanten van maximaal 26 jaar. Trompettist/bandleider en meervoudig Grammy Award genomineerde Maite Hontelé is de nieuwe artistiek leider van dit orkest en brengt in deze spectaculaire show een latin-grooves, mambo en nieuwe crossovers.

🏷️ #latin  | #mambo


Bekijk de volledige muziek agenda >

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief