Lezingen
woensdag 29 mei 2024

VV De Meern: Van kleine dorpsclub naar één van de grootste voetbalverenigingen van Nederland

VV De Meern: Van kleine dorpsclub naar één van de grootste voetbalverenigingen van Nederland

Praktische informatie

Loenenseboslaan 2
3454 NT De Meern
Regulier
€ 5,00
Datum wo 29 mei
Tijd 20:00

Voeg toe aan je kalender:

Op woensdag 18 juni 1947 werd in café “Het Wapen van Gouda” in De Meern “Voetbal Vereniging De Meern” opgericht. Feitelijk was het de heroprichting van de in 1930 opgerichte Voetbal Vereniging De Meern: “Overwinning Door Strijd” (O.D.S.).

VV De Meern is uitgegroeid tot een club van rond de 2000 leden en daarmee één van de grootste amateurvoetbalverenigingen van Nederland.

In de begintijd moest elk dubbeltje en kwartje worden omgedraaid om het hoofd boven water te houden. Van de plaatselijke pastoor kreeg men eind jaren 40 een voor die tijd flinke gift, of was het een lening? Op een stuk weiland op de hoek Kloosterpark – Rijksstraatweg lag het eerste veld. Daarna volgde binnen 75 jaar 5 keer een verhuizing, in maar liefst 5 verschillende gemeentes.

Bij kampioenschappen in de jaren ‘50 en ‘60 liep half De Meern uit. Groot hoogtepunt in de geschiedenis was de zelfbouw van een kantine/clubhuis door eigen leden in 1971.

Ook sportief wist men ver te komen tot aan de derde divisie; veel jeugdelftallen spelen op hoog niveau. Maar bovenal bestaat de vereniging al meer dan 75 jaar uit mensen, in De Meern en omgeving, die plezier beleven aan voetbal.

Eef Oskam zal op boeiende wijze vertellen over de geschiedenis van deze dorpsclub en de belangrijke betekenis van deze club voor De Meern en tegenwoordig ook Leidsche Rijn.

Locatie
Kantine VV De Meern, Loenenseboslaan 2, 3454 NT De Meern

Inloop vanaf 19:30 uur.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief