Lezingen
donderdag 16 mei 2024

Onder water in Merwede

Onder water in Merwede

Praktische informatie

Kanaalweg 50
3526 KM Utrecht
Datum do 16 mei
Tijd 15:00 - 17:30

Voeg toe aan je kalender:

Op donderdagmiddag 16 mei organiseert Onderdompelen samen met Merwede LAB een evenement waar je meer te weten komt over de onderwaterwereld in Nederland en specifiek in de nieuwe stadswijk Merwede. Met ecoloog en regisseur van de documentaire Nederland Onder Water Arthur de Bruin en ecoloog Mark van Heukelum (OAK).

Het programma

15.00 uur – welkom

15.10 uur – kijkje onder water met Arthur de Bruin
Arthur de Bruin is gespecialiseerd in illustratie van de wereld onder de waterspiegel. Hij heeft een achtergrond als ecoloog en visonderzoeker en diepgaande passie en kennis  van de Europese zoetwaternatuur. Arthur vertelt meer over zijn documentaire Nederland Onder Water en het belang van (onder)waternatuur in de stad.

15.35 uur – talk onderwaternatuur Merwede door Mark van Heukelum
Ecoloog en visexpert Mark van Heukelum (OAK en bekend van de Visdeurbel) heeft in opdracht van Merwede LAB twee onderzoeken gedaan naar de kansen voor het versterken van de onderwaternatuur in Merwede én het beleven hiervan. Hij deelt de de resultaten van dit onderzoek.

16.00 uur – mini-expeditie Merwede
Onder begeleiding van Mark van Heukelum gaan we op expeditie in Merwede en zien we met eigen ogen waar de kansen liggen voor de onderwaternatuur.

16.30 uur – borrel
En gelegenheid tot napraten.

17.30 uur – einde

Aanmelden via deze link.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief