Klassieke muziek
vrijdag 31 mei 2024

Utrechtse Oratorium Vereniging: Cherubini’s Requiem

Utrechtse Oratorium Vereniging: Cherubini's Requiem

Praktische informatie

Jacobikerk
Sint Jacobsstraat 171
3511 BP Utrecht Bekijk locatie
Regulier
€ 15,00
Studenten
€ 10,00
Kinderen
€ 10,00
Datum vr 31 mei
Tijd 20:00

Voeg toe aan je kalender:

Voor het eerst in haar geschiedenis zal de Utrechtse Oratorium Vereniging een meesterwerk van de Italiaanse componist Luigi Cherubini ten gehore brengen. Het betreft het Requiem in C mineur, een werk dat zelden wordt uitgevoerd, maar dat een diepe indruk achterlaat op de luisteraar.

Luigi Cherubini werd door Beethoven, Schubert en Brahms beschouwd als een van de grootste componisten van zijn tijd. Hij componeerde zijn Requiem in opdracht van koning Louis XVIII, ter herdenking van de veroordeling en onthoofding van Louis XVI tijdens de Franse Revolutie.

Het bijzondere aan Cherubini’s Requiem is niet alleen de muzikale kwaliteit, maar ook de onconventionele componeerstijl. Naast het Requiem kunt u nog twee werken van Cherubini beluisteren: de Marche Funèbre voor solo piano en het koorwerk “In Paradisum”.

In dit requiem heeft het koor de hoofdrol. De orkestpartij wordt vertolkt door Mark Toxopeus op piano. Deze sobere uitvoering daagt het publiek uit om zich door de stemmen mee te laten meenemen in een sfeer van herdenken en hoop, waarbij de muziek het verhaal vertelt van de weg van de dood naar een hoopvolle toekomst van eeuwige vrede.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief