Musea & exposities
dinsdag 2 juli 2024 - zondag 7 juli 2024

Redmer Hoekstra: De reis van het innerlijke kind

Redmer Hoekstra: De reis van het innerlijke kind

Praktische informatie

Galerie Niek Waterbolk
Schoutenstraat 10
3512 GB Utrecht Bekijk locatie
Datum di 2 jul t/m zo 7 jul
Tijd 11:00 - 18:00

Voeg toe aan je kalender:

Redmer Hoekstra (1982) is in 2009 afgestudeerd aan de kunstacademie te Zwolle als beeldend kunstenaar en illustrator. Waarna hij direct werd opgepikt voor nationale en internationale opdrachten en exposities.

Tijdens de expositie ‘De reis van het innerlijke kind’ neemt Hoekstra je mee in de humoristische wereld van zijn speelse fantasie, waarbij er een onuitputtelijke parade van dieren aan je voorbij trekt.

In zijn arbeidsintensieve pentekeningen werkt Redmer met fineliners. Een tekening kost gemiddeld al gauw 32 tot 40 uur. Door arcering ontstaat er licht en ruimtelijkheid, wat de tekeningen doen leven. Door de tekeningen zo realistisch mogelijk te maken wordt de vervreemding bij de beschouwer des te sterker. Het brein van de kijker wordt daardoor voor de gek gehouden en ziet pas bij de tweede of derde blik wat het werkelijk ziet. Daar zit voor hem een mooie opening naar verwondering. Voor hem een van de mooiste menselijke eigenschappen. Als kind was Redmer een dagdromer en had hij allemaal theorieën over hoe de wereld in elkaar zat. Dit wist hij op de academie te herontdekken en in zijn tekenen te verwerken.

Veel inspiratie vindt Redmer in het filosoferen over werkelijkheid, over de werking van dingen, het bewegen van een dier of ding. Zijn associatieve brein legt vaak links tussen verschillende vormen en dit levert hele vreemde en fascinerende combinaties op. Hierdoor krijgt een onderwerp vaak een volledig ander gevoel of betekenis, maar heeft het (voor hem) wel een vreemd soort logica.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief