Festivals
zaterdag 25 mei 2024

SOUK Utrecht

SOUK Utrecht

Praktische informatie

Berlijnplein
Berlijnplein 100
3541 CM Utrecht Bekijk locatie
Regulier
gratis
Datum za 25 mei
Tijd 13:00 - 21:00

Voeg toe aan je kalender:

Op zaterdag 25 mei wordt RAUM op het Berlijnplein voor de derde keer omgetoverd tot SOUK Utrecht. Tussen 13:00 en 21:00 uur vind je hier een ambachtelijke markt, heerlijk eten, diverse optredens en activiteiten die de rijkdom en diversiteit van de Arabische en Amazigh cultuur vieren. Of je nu voor het eerst de betovering van een souk ervaart of het warme herinneringen oproept; SOUK Utrecht verwelkomt iedereen. Wethouder Eva Oosters zal SOUK Utrecht openen.

Van henna tot geurige tajines

Op de bruisende markt vind je een uniek aanbod van vintage en moderne items, handgemaakte kledingstukken en accessoires, en ervaar je traditioneel vakmanschap van dichtbij. Laat je handen versieren door een henna-artiest en bewonder de creaties van Irakese kunstenares Iman Aoda, die tradities en geschiedenis uit het Midden-Oosten tot leven brengt in haar ontwerpen. Een souk is natuurlijk niet compleet zonder eten! Sissende barbecues, ter plekke bereide msemen, heerlijke gegrilde kip van Goudhaantje en geurige tajines; kom proeven en ontdekken en kijk tegelijkertijd je ogen uit bij de live cooking sessies. 

Een muzikale reis door het Midden-Oosten en verder

Het gevarieerde podiumprogramma neemt je mee naar het Midden-Oosten en verder. Luister naar het Utrechtse Koor Duniya, Syrische zanger Wasim Arslan en dans mee met Dabke Night. Vervolgens nemen we je mee over de Atlantische Oceaan om te ontdekken hoe Arabische muziek haar stempel heeft gedrukt op genres als hiphop en R&B. DJ Nesstybeats heeft speciaal voor SOUK Utrecht een exclusieve set samengesteld. Het eindpunt is Marokko, waar Respect Your Culture traditionele en moderne dans laat samensmelten en de eigenzinnige klanken van Aïta Mon Amour de avond afsluiten.

VR-experience en kinderprogramma

Ook voor de allerkleinsten valt er genoeg te beleven. In de kidscorner kunnen ze naar hartelust spelen en springen op levensgrote klimblokken en hun eigen mode-item ontwerpen. In de tussentijd kun jij backgammon spelen, henna zetten of een reis maken naar souks over de hele wereld met onze VR-experience. 

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief